Päivi Honkakosken satuja

Balettikoulu Sinikellon johtaja Päivi Honkakoski on myös satukirjailija. Tässä tiedoksi hänen tuotantoaan.

Kaksi Päivi Honkakosken kirjoittamaa satukirjaa on julkaistu loppuvuodesta 2016:

Haltiatar Hajamieli

Haltiatar Hajamieli niin mielellään haluaisi auttaa, mutta aina jotakin tuntuu menevän pieleen. Miten käy, kun haltiatar muuttaa leikkiauton oikeaksi? Tai kun hiekkalaatikko kaipaa laajennusta? Hopsan kopsan tattaraa, haltiatar loitsuaa… mitä tahansa voi tapahtua.

Hyväntuulisia satuja perheen pienimmille. Kirja sisältää myös uniloitsun lasten nukuttamiseen. Tartu taikasauvaasi!

Kirjan on kirjoittanut Päivi Honkakoski ja kuvittanut Katja Saario. Kustantaja Nordbooks.
Julkaisupäivä 15.10.2016

Tervatonttujen joulu

Pieni tervatonttu Toivo tapaa joulutonttuja, kun lähtee isoisän kanssa pohjoiseen auttamaan Joulupukkia reen tervaamisessa. Talvinen seikkailu Kainuusta Lappiin alkaa. Matkallaan Toivo näkee revontulia ja tapaa saamelaisia, ajaa koiravaljakolla ja tutustuu Joulupukin pajaan. Kotona sitten odottaakin joulusauna.

Tutustu sadun siivin suomalaiseen tervanpolttoon ja vanhoihin suomalaisiin jouluperinteisiin.

Kirjan on kirjoittanut Päivi Honkakoski ja kuvittanut Ludi Wang. Kustantaja Nordbooks.
Julkaisupäivä 26.11.2016

Muut satukirjat

Prinsessa Ebba

Kiehtova tarina oululaisesta tytöstä, josta tuli prinsessa. Ebba Lavonius, myöhemmin prinsessa Ebba zu Solms-Braunfels, eli vuosina 1850–1927. Tositapahtumiin perustuva satu, joka kertoo rohkeasta suomalaisesta naisesta, yli säätyrajojen yltävästä rakkaudesta ja elämästä, josta kukaan suomalainen tyttö ei osannut edes uneksia 1800-luvulla.

Kirjoittanut Päivi Honkakoski ja kuvittanut Ludi Wang. Kustantaja Nordbooks.

Kirjan verkkosivut ovat osoitteessa www.prinsessaebba.fi. Sieltä löydät muun muassa kirjaan liittyvää historiatietoa ja ihania prinsessavärityskuvia.

Prinsessa, joka ei halunnut parantua

Lämminhenkinen tarina pikku prinsessasta, joka saa koko hovin huolesta sekaisin. Tämä kirja on tehty Päivi Honkakosken Balettikoulu Sinikellon näytöstä varten kirjoittaman sadun pohjalta.

Kirjan on kirjoittanut Päivi Honkakoski ja kuvittanut Rosa Juntunen. Kustantaja Artbox Irja.

Balettikoulun vanhempainyhdistys myy tätä kirjaa kerätäkseen varoja seuraavaan näytökseen. Hinta 20 €. Kirjaa voi tilata sähköpostitse, paivi@balettikoulusinikello.fi.

Tervatonttu Toivo

Kirjassa kerrotaan sadun ja seikkailun varjolla vanhasta suomalaisesta tervanpolttoperinteestä.

Kirjan on kirjoittanut Päivi Honkakoski ja kuvittanut Ludi Wang.
Kustantaja Nordbooks.

Tätä kirjaa saa Oulussa Suomalaisesta kirjakaupasta. Katso myös hauskat lastensivut www.tervatonttutoivo.fi

Tervatonttu Toivo ja kadonnut isoisä

Jatko-osa Tervatonttu Toivo -kirjalle. Tervatonttu Toivo ja kadonnut isoisä -kirjassa Toivo lähtee mukaan tervaveneeseen, jolla lasketaan hurjien koskien läpi Tapulikaupunkiin. Siellä tervatontut myyvät tervaansa ihmisille. Pikku tonttu pääsee kadonneen isoisänsä jäljille ja näkee etsintämatkallaan, kuinka tervaa käytetään maailmalla.

Tervatonttu Toivo ja kadonnut isoisä -kirjaa on saatavissa hyvin varustetuista kirjakaupoista ja nettikirjakaupoista kautta maan. Sitä voi tilata myös suoraan kustantajan verkkokaupasta.

Kirjan on kirjoittanut Päivi Honkakoski ja kuvittanut Ludi Wang. Kustantaja Nordbooks.

 Satuja päiväkodeille ja kouluille

Osoitteesta www.satupalvelu.fi löydät ilmaiseksi yli 140 Päivi Honkakosken kirjoittamaa opettavaista lyhyttä satua. Sivuilla on myös hakukone, voit hakea satua opetuksen mukaan, esim. anteeksipyyntö, kiusaaminen, sinnikäs harjoittelu, tai muuten teeman mukaan esim. avaruus, eläinsatu, hamsteri, prinsessa tms. Tai voit painaa arvontanappia ja arpoa päivän sadun. Joka sadun lopussa on muutama kysymys ja tehtävä avuksi sadun opetuksen käsittelyyn.

Nämä sadut ovat alun perin olleet myynnissä päivähoidon ja kasvatuksen ammattilaisille, mutta tammikuussa 2017 ne on laitettu ilmaisiksi ja kaikkien saavaville.

Satuja televisiolle

Päivi kirjoitti jokunen vuosi sitten satuja myös televisiolle, Nukkumatin iltasatuihin. Saduista tehtiin myös myyntiin dvd-sarja, Nukkumatti 1–10, joka sisältää Päivin kirjoittamat sadut. Levyä voi vielä löytää verkkokaupoista ja sen voi lainata esim. Oulun kaupunginkirjastosta.

error: Content is protected !!