Esityksestä tietoa vanhemmille

Tässä tiedotteessa on tärkeää tietoa kevään esityksestä, lipunmyynnistä, sekä sivun alaosassa on ilmoittautumiskaavake avustajaksi tuloa varten.

Lue tarkkaan eristyisesti lipunmyyntiä koskevat kohdat! Ilmoita myös mahdollisimman pian mihin hommaan tulet avustajaksi. Toiveenamme on, että joka perheestä tulisi ainakin yksi auttamaan järjestelyissä. Avustaja saa vapaalipun esitykseen.

Harjoitusten ja esitysten päivämäärät

Näyttämöharjoitukset Pohjankartanossa sunnuntaina 15.3. isoilla oppilailla
Näyttämöharjoitukset Pohjankartanossa sunnuntaina 19.4. pienillä oppilailla
Isommilla oppilailla näyttämöharjoitus Pohjankartanossa maanantaina 20.4.
Lauantaina 25.4. isoilla oppilailla esitys Oulun teatterilla klo 15 ja klo 18
Esitysharjoituksia Valveella pienet oppilaat, 28.–29.4.
Avoimet ovet ja viimeiset tunnit 4.–9.5.
13.–14.5. lavasteenrakennustalkoot päivällä
14.5./15.5. illalla kenraaliharjoitus (sama aikataulu molempina päivinä)
16.–17.5. ESITYKSET klo 13.00 ja 16.00 Pohjankartanossa

Kenraaliharjoitusten aikataulu

Kenraaliharjoituksessa oppilaat näkevät toistensa esitykset. Vanhemmista saliin vain pukuhuonevalvojiksi ilmoittautuneet ja lavasteenvaihtajat. Satubalettilaisilta voi tulla muutenkin vanhempia lisäksi, jos tuntuu tarpeelliselta.

Klo 17.00 paikalla
K1o 17.15 haetaan pukuhuoneista saliin
Klo 17.30 harjoitus alkaa
Noin klo 19.30 harjoitus loppuu (arvioitu aika)

Missä näytöksessä oppilas esiintyy?

Tiedon löydät oppilaiden omilla sivuilta (vaatii kirjautumisen, kirjaudu täällä). Esitysvalmistelusivulla on myös esityksen juoni (tämä kannattaa lukea lapsille, sekä esiintyjille että katsomaan tuleville sisaruksille) sekä kohtausluettelo (näkee, missä kohti esitystä oma tanssi on).

Ota huomioon missä näytöksessä lapsi esiintyy, kun valitsen mihin hommaan ja milloin tulet avustajaksi. Hyvä tapa on katsoa oman lapsen esitys ja tulla avustajaksi johonkin toiseen esitykseen – näin toisen näytöksen esiintyjien vanhemmat saavat myös katsoa rauhassa oman lapsensa esityksen.

Liput teatterin esitykseen 25.4.2020

Isommat oppilaat esiintyvät jo lauantaina 25.4. Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Esitys kuuluu Lasten ja nuorten teatterifestivaaliin.

Lipunmyynti näihin näytöksiin menee teatterin lipunmyynnin kautta. Liput ovat nyt myynnissä ja voit ostaa niitä verkosta Ticketmasterin sivuilta tai Oulun teatterin myyntipalvelusta, Ticketmasterin lippukaupoista kautta maan, Oulu10:n asiointipisteistä, Prismoista sekä Valkealinnan Lippukaupasta. Teatterin sivuilta löydät tarkemmat tiedot lipunmyyntipaikoista.

Laita toimistolle sähköpostia (toimisto@balettikoulusinikello.fi,) jos voisit tulla avustajaksi teatterin esityksiin, niin sovitaan mihin hommaan siellä tulisit. Tarvitsemme avuksi pukuhuonevalvojia ja yleisavustajia. Avustajat hakevat vapaalippunsa teatterin aulan lipunmyynnistä oppilaan nimellä.

Liput Pohjankartanon esitykseen 16.–17.5.2020

Mainosta Balettikoulu Sinikellon 25-vuotisjuhlanäytöstä kaikille tuttavillesi! Vanhempainyhdistys tarvitsee rahaa ja kaikki liput pitäisi saada myytyä. Jotta kaikki saisivat lipun juuri siihen näytökseen, jossa oma lapsi esiintyy, niin pienemmät (ei-teatterilla esiintyvät ryhmät) ja esityksen avustajiksi ilmoittautuneet saavat kaksi viikkoa etumatkaa lippujen ostossa. Sen jälkeen kaikki liput tulevat vapaaseen myyntiin. Huolehdithan, että ostat lippusi ajoissa.

Esityksen ikäraja

Suositusikäraja on 4 vuotta. Jos kuitenkin otat pienempiäkin mukaan, heillekin pitää ostaa lippu.

Lipunmyynti Pohjankartanon esitykseen

Lipunmyynti alkaa maanantaina 23.3.

Lippujen hinnat 10 €/lapset, opiskelijat ja eläkeläiset, 14 € aikuiset.

Lipunmyyntipiste on Musiikki-Kullas, Asemakatu 13. Aukioloajat: ma–pe klo 09:30–18, la klo 10–15 (su suljettu). Musiikki-Kullas ei ota vastaan minkäänlaisia lippuvarauksia.

Lipunmyynnin vaihe 1, 23.3.–4.4.
Lippuja saavat ostaa satu- ja alkeisbalettilaiset, Baletti I -ryhmät, Tiikeripojat 2-, Isot Tiikeripojat 1- ja Isot Tiikeripojat 3 -ryhmät (= ei-teatterilla esiintyvät pienten ryhmät) ja lisäksi avustajiksi ilmoittautuneet, koska teillä on tärkeää saada lippu juuri tiettyyn esitykseen. Teille jaetaan ennen lipunmyynnin alkua kuponki, joka oikeuttaa ostamaan liput ennen 4.4. Avustajiksi tulevat saavat vapaalippunsa tunneilla, ne jaetaan oppilaille käteen. Muista sanoa avustajaksi ilmoittautumisesi yhteydessä, mihin näytökseen haluat vapaalippusi.

Lipunmyynnin vaihe 2, 6.4.–15.5
Kaikki loput liput tulevat vapaasti yleiseen myyntiin.

Lipunmyynnin vaihe 3, 16.–17.5 (esitysviikonloppu)
Jos lippuja on vielä jäljellä, niin lippuja myydään esityksen ovelta.

Huom! Pienten oppilaiden vanhemmat: ostakaa lippunne ennen 4.4. Muut pyrkikää ostamaan lippunne mahdollisimman pian 4.4. jälkeen.

Kupongit

Lippujen osto-oikeuskupongit jaetaan pienille oppilaille tunnilla hiihtolomaa edeltävällä viikolla (viiko 9, 24.–29.2.). Pienten oppilaiden vanhemmat huolehdi, että olet lastasi heti ovella vastassa, ettei kuponki ehdi mennä matkalla hukkaan. Uusioperheet sopikaa itse lippujen jaosta, lippukupongit annetaan oppilaalle käteen siis viikolla 9. Jos on pois sillä viikolla, niin kupongin saa hiihtoloman jälkeisellä viikolla, viikolla 11. Kuponki oikeuttaa ostamaan liput jo ennen yleisen lipunmyynnin alkua, että saatte varmasti lipun oman lapsenne esitykseen.

Pohjankartanon näytösten vapaaliput

Vapaalipun saat ilmoittautumalla avustajaksi esitykseen. Joka perheestä joku avustamaan! Paras tapa ilmoittautua avustajaksi on täyttää ilmoittautumiskaavake tällä sivulla tai soittaa tai viestittää toimistolle 0449899501 / toimisto@balettikoulusinikello.fi.

Ilmoita avustajailmoittautumisen yhteydessä, tai viimeistään 23.3. mennessä, mihin näytökseen haluat vapaalippusi, niin saat vapaaliput tunnilla käteen.

Tule avustajaksi esitykseen

Lapset esiintyvät, mutta kulissien takana tarvitaan paljon aikuisia avuksi järjestelyissä, jotta näytös onnistuu. Esityksiin tarvitaan yhteensä noin 300 avustajaa. Tule osaltasi auttamaan! Ilmoittaudu mielellään useampaankin tehtävään – kaikista saat vapaalipun. Esitykset eivät onnistu ilman vanhempien apua! Myös vanhemmat sisarukset, kummitädit, isovanhemmat ym on tervetulleita auttamaan.

Varsinkin pukuhuonevalvojista on yleensä pulaa. Tarvetta on myös arvanmyyjille, ovimiehille, roudaajille jne, sekä käsistään käteville ihmisille lavasteenrakennukseen. Katso mikä sopisi sinulle. Tehdään yhdessä hieno esitys!

Ilmoittaudu avustajaksi mieluiten tämän sivun kaavakkeella. Saat sähköpostilla vahvistuksen ilmoittautumisesta avustajaksi, tai jos siihen hommaan oli jo kaikki avustajat niin kyselyn, voisitko tulla muuhun hommaan.

Avustaja-ilmoittautumiset mahdollisimman pian, mielellään jo ennen hiihtolomaa!

Vanhempainyhdistyksen toiminta ja myyntipisteet Pohjankartanossa

Vanhempainyhdistys järjestää näytökset. Esitysten kaikki tulot tulevat vanhempainyhdistykselle. Lipputulot eivät yksistään riitä peittämään esitysten kustannuksia, aulan myyntipisteillä kerätään lisävaroja esityksiin. Teatterin esitysten kaikki tulot menivät teatterille. Pohjankartanon esityksillä tulee kattaa kaikki esitysmenot. Varaa vähän käteistä mukaan esitykseen, ja sano katsomaan tuleville tutuillesi, että ottavat myös!

Aulassa on

 • arvanmyyntiä ja onnenpyörä (2 €)
 • pitkiä ruusuja myytävänä (5 €)
 • ihania kruunuja (uutuus) ja tervatonttuhattuja myynnissä (5 €)
 • ihania erilaisia tossupusseja myynnissä (5 €)
 • satukirjoja (20 €)
 • vanhoja esityspukuja ja rekvisiittaa myynnissä 1 €–200 €

Löytyisikö sinulta palkintoja arvontaan ja onnenpyörään?

Taas tarvitaan arpajaisiin palkintoja (esimerkiksi kakut ovat kivoja) ja onnenpyörään pikkutavaraa. Voisitko sinä tuoda jotakin? Tavaroita voi tuoda opettajalle milloin vain, herkut sitten lähempänä esitystä (viimeistään kenraaliharjoitukseen). Onnenpyörätavaraa tulee menemään paljon, kun on useita näytöksiä, ja arpapalkintoja kaivataan myös runsaasti (neljä arpapöytää).

Kukkaputiikki ja muuta kivaa

Kukkaputiikki tulee aulaan esityspäivänä. Myyntiin tulee erivärisiä isoja ruusuja yksittäiskappaleina 5 €/kpl. Ruusuja tilataan paljon, ja sunnuntaina tarvittaessa lisää, joten ne eivät lopu kesken. Tue esitystä ja ilahduta esiintyjää ostamalla upea ruusu!

Kukkaputiikin yhteydessä on myynnissä myös tervatonttuhattuja, ihania tossupusseja ja aikuisille kenkäpusseja, sekä satukirjoja.

Pukumyyntitempaus

Esitysmenojen peittämiseksi vanhempainyhdistys myy pukuvarastosta vanhoja esityspukuja! Pukumyyntitempaus on Pohjankartanon aulassa esitysviikonloppuna (la–su). Osta vanha esityspuku ja tue esitystä! Pukuja on kaiken ikäisille ja kokoisille, tytöille ja pojille, ja ihan parin euron puvuista parinsadan euron upeisiin luomuksiin. Täältä löydät hyviä asuja leikkeihin ja naamiaisiin… tai isommille valmiiksi penkkariasua seuraavalle vuodelle! Tule penkomaan!

Huom! Vinkkaa pukumyynnistä omalle päiväkodillesi ja koulullesi!

Avustajaksi esitykseen

Esitys ei onnistu ilman vanhempien apua, varmistetaan yhdessä että lapset ja nuoret saavat upean esitysviikonlopun! Vanhemmat tai muut esimerkiksi sukulaiset, jotka tulevat avustajiksi, saavat vapaalipun. Ilmoittaudu allaolevalla kaavakkeella, saat sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisesta. Voit halutessasi myös ilmoittautua suoraan sähköpostilla, toimisto@balettikoulusinikello.fi.

Seuraavanlaisia tehtäviä olisi tarjolla:

 • Pukuhuonevalvojat. Valvovat myös esityksen aikana pukuhuoneessa sekä vievät lapset näyttämölle, 2 hlö joka pukuhuoneessa joka näytöksessä. Myös kenraaliharjoituksessa mukana. Yhteensä 152 hlö
 • Pienten pukuhuoneen yleisvalvoja, valvovat myös esityksen aikana. Yhteensä 4 hlö
 • Katsomovalvojat. Tomeria vahteja katsomaan, etteivät yleisön pienimmät mellasta salin etuosassa esityksen aikana tai väliajalla mene lavalle. Vahtivat samaa näytöstä, mihin saavat itselleen vapaalipun. Yhteensä 8 hlö
 • Arvanmyyjät, myyntiä myös esityksen aikana. Yhteensö 8 hlö
 • Onnenpyörän pitäjät, myyntiä myös esityksen aikana. Yhteensä 12 hlö
 • Kukkien ja muun tarvikkeen myyjät. Myyntiä ei ole esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Myyntiä kuitenkin ennen näytöstä, väliajalla ja näytöksen jälkeen. Yhteensä 16 hlö
 • DVD:n tilaus ja myynti. Myyntiä ei ole esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Myyntiä kuitenkin ennen näytöstä, väliajalla ja näytöksen jälkeen. Yhteensä 8 hlö
 • Ovimiehet. Toimintaa ei ole esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Avustajana kuitenkin ennen näytöstä, väliajalla ja näytöksen jälkeen. Yhteensä 8 hlö
 • Lavasteenvaihto esityksen aikana, väliajalla ja lopussa. Myös kenraalissa mukana. Yhteensä 20 hlö
 • Loppuroudaus sunnuntaina toisen näytöksen jälkeen (n.2 h). 8 hlö
 • Lipunmyyjä ja infopöydän pitäjä. Huolehtii monista käytännön asioista, myös esityksen aikana, tähän joku joka on ollut avustushommissa esityksissä ennenkin. Yhteensä 8 hlö
 • Lavasteenrakennus. Käsistään käteviä tarvitaan! Yhteensä 15 hlö
 • Silittäjät pienten esityspukuja silittämään lauantai- ja sunnuntaiaamuina. Yhteensä 4 hlö
 • Pukumyyntiä valmistelemaan pe 15.5. kenraaliharjoituksen ajaksi. Yhteensä 5 hlö
 • Pukumyyntiin, myös esityksen aikana. Yhteensä 12 hlö
 • Pukumyyntiin iZettle-maksupäätteen käyttäjäksi ottamaan vastaan korttimaksuja. Tähän joku, jolla on kokemusta iZettlestä tai muuten korttimaksujen vastaanottamisesta. Myyntiä myös esityksen aikana. Yhteensä 4 hlö
 • Oppilaille ja onnenpyörään tulevien karkkien osto ja pussitus, ennakkoon tehtävä. Iso urakka, saa 4 vapaalippua tästä. 1 hlö
 • Yleisavustaja lauantai- ja sunnuntaiaamuksi, Päivin apulaiseksi valmisteluihin. Yhteensä 4 hlö
 • Arpakorien tekijä + palkintojen lajittelija (tehdään perjantaina kenraalin aikana). 2 hlö
 • Vara-avustajat, avustavat myös esityksen aikana: voidaan laittaa mihin tehtävään vain auttamaan, jos tulee peruutuksia. Ovat pienten pukuhuoneessa lisäapuna, jos ei tarvitse muualle tuuraamaan. Yhteensä 12 hlö

Kaikenkaikkiaan tarvitsemme yli 300 henkilön apua! Tule mukaan auttamaan!