Helsingin reissu

Balettikoulu Sinikellon tuen järjestämä balettiretki Helsinkiin katsomaan Bajadeeri-balettia 24.–26.1.2020

Kovasti toivottu Sinikellon kulttuuriretki toteutuu nyt taas! Bajadeeri on värikäs baletti, jota kannattaa lähteä katsomaan! Ja tarjolla on taas mielenkiintoista oheisohjelmaa, jota järjestetään sinikellolaisille yhteistyössä Kansallisbaletin kanssa. Matkapaketti on kokonaisuus, johon ei voi osallistua vain osittain (muutama kohta on, joissa voi valita, mitä tekee). Matkaan lähdetään jo perjantaina iltapäivällä. Niitä varten, joille se on mahdotonta, on myös yöjunavaihtoehto (yli 16-vuotiaat tai vanhemman seurassa, yöjunaa ei valvota).

Oheisohjelmana kierros kulissien takana Oopperalla, Bajadeeri-baletin teosesittely, treenitunti kansallisbalettilaisten johdolla ja vierailu Helsingin kaupunginmuseossa, johon sisältyy myös ihana Lasten museo. Myös omaa aikaa jää.

Kuka voi lähteä?

Retki on tarkoitettu ensisijaisesti Balettikoulu Sinikellon oppilaille, ja heidän vanhemmilleen. Jos tilaa jää, myös sisaruksia, mummeja, kavereita tms. voi ottaa mukaan. 7–9-vuotiaat vain vanhemman seurassa (Myös kaverin vanhempi käy, jos et itse pääse… joku voi kenties ottaa sinunkin lapsesi siipiensä suojaan.) 10-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat tulla yksin Toki vanhemmatkin saavat tulla, jos haluavat.

Huom! Valvojia tarvitaan! Valvojat saavat alennusta.

Mitä ja milloin?

Perjantai 24.1.

  • Tapaaminen rautatieasemalla klo 13.15 (klo 13.38 junamatka alkaa)
  • Saapuminen Helsinkiin klo 19:35
  • Bussilla hotellille, iltapala


Lauantai 25.1.

Aamupala
Kierros kulissien takana Oopperalla tai omaa aikaa (tämän voi valita, tuleeko mukaan)

  • Lounas hotellilla (tämän voi valita, ottaako, jos ei tule kulissien taakse kierrokselle)
  • Teosesittely ennen baletin alkua (klo 13)
  • Bajadeeri-baletti (klo 14.00 – 16.50)
  • Buffet ruokailu hotellilla
  • Vapaata aikaa
  • Iltapala hotellilla klo 20.30
  • Omiin huoneisiin nukkumaan. Yli 18-vuotiaat, vanhempien kanssa olevat tai alle 18-vuotiaat joilla on lupa vanhemmilta voivat järjestää itselleen omaa iltaohjelmaa myöhempäänkin.

(Voi halutessaan jättää esityksen jälkeen buffetruokailun ja/tai iltapalan pois, ja lähteä suoraan baletista esim. kaupungille tai sukulaisten luo illaksi)


Sunnuntai 26.1.

VAIHTOEHTO A (Kokonaan valvottu vaihtoehto)

Aamupala
Oppilailla treenitunti Oopperalla*, vanhemmilla vapaata
Lounas hotellilla
Vierailu Helsingin kaupunginmuseossa, sisältää myös Lasten museon
Rautatieasemalle, mahdollisuus käydä aseman kioskeilla ostamassa namia ja lukemista
Junalla Ouluun (Paluu klo 21.58)

VAIHTOEHTO B (Ei valvontaa omalla ajalla sunnuntaina)

Aamupala
Oppilailla treenitunti Oopperalla, vanhemmilla vapaata*
Lounas hotellilla (voi jättää pois)
Vapaata (klo 13–16)
Rautatieasemalle, mahdollisuus käydä aseman kioskeilla ostamassa namia ja lukemista
Junalla Ouluun (Paluu klo 21.58)

*Treenitunnilla vanhemmat oppilaat tanssivat oopperan tanssijan johdolla, nuorimmat oppilaat seuraavat tuntia, riippuu lähtijöiden määrästä ja montako opetusryhmää saadaan, mistä raja menee. Joka tapauksessa oppilaat Oopperalla, vanhemmat vapaalla.

YÖJUNAVAIHTOEHTO

Jos et pysty lähtemään perjantaina vielä iltapäivällä mukaan, niin sinun on mahdollista tulla omatoimisesti yöjunalla ja liittyä porukkaan lauantaina. Tässä ei ole valvojia, ja hotellille pitää tulla omin neuvoin, siksi yöjunavaihtoehto vain vähintään 16-vuotiaille tai vanhemman kanssa tulevalle (myös kaverin vanhempi kelpaa).

Yöjunalla
lähtö perjantai-iltana klo 23.55
Helsingissä la-aamuna klo 09.14
Omaa hengailua kaupungilla perjantaiaamu, koska ette kuitenkaan ehdi kulissien takana kierrokselle Oopperalle.
Omatoiminen lounas ja itse hankkiuduttava hotellille
Hotellilla oltava lauantaina klo 12 viimeistään, jätettävä laukut hotellin säilytyshuoneeseen. Oman huoneen saatte kuitattua vasta kun palaatte baletista.

Yöjunalla jää pois:
Iltapala perjantai-iltana
Aamupalabuffet hotellilla
Oopperan kiertokäynti lauantaiaamuna
Lounas lauantaina

Yöjuna on kalliimpi kuin päiväjuna. Mutta pois jää ensimmäinen hotelliyö ja ruokailuita. Tämä huomioiden yöjunavaihtoehdosta tulee –35 € alennusta reissun hintaan.

Yöjuna toteutuu vain, jos sillä lähtijöitä on vähintään 6 henkilöä (jotta saadaan ryhmäalennus). Jos olet valinnut yöjunan ja se ei toteudukaan, niin sinulta kysytään, haluatko vaihtaa päiväjunavaihtoehtoon vai jäädä kokonaan pois. Mutta luulisi kuusi yöjunalaista kertyvän.

Mitä maksaa?

Huomaa lopusta lisämaksut/vähennykset!

Reissun hinta on 320 € lapset (7–15-vuotiaat), 330 € nuoret (16–20-vuotiaat), 360 € aikuiset.

Sisältää kaiken, eli:

Junan Oulu–Helsinki–Oulu (istumapaikat)
Paikallisliikkumisen omilla busseilla
Balettilipun
Hotellimajoituksen 2 yötä
Kaikki oheisohjelmat

Kaikki ruokailut:
Pe iltapalabuffet (kinkkua, juustoa, tomaattia, kurkkua, salaattia, maitoa, mehua, muroja, mysliä, yougurttia, hedelmiä, leipiä, voita ja levitettä)
La hotellin aamiaisbuffet
La lounasboxi (kanasalaatti, juustosämpylä, smoothie, hedelmä, vesi, suklaapatukka)
La väliaikatarjoilu baletissa (ks. vaihtoehdot ilmoittautumiskaavakkeesta)
La sportbuffet (Salaattibuffet, Lihapullia ja kermakastiketta, porkkana-pinaattilettuja, perunasosetta, täysjyväriisiä, Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta)
La iltapalabuffet (kinkkua, juustoa, tomaattia, kurkkua, salaattia, maitoa, mehua, muroja, mysliä, yougurttia, hedelmiä, leipiä, voita ja levitettä)
Su hotellin aamiaisbuffet
Su lounas sportbuffet (Salaattibuffet, Paistettua kirjolohta ja tsatsikia, punajuuripyöryköitä, uunilohkoperunoita, täysjyväpasta, Marjarahkaa)
Su junaeväät (kinkku-juusto ruisleipä, smoothie, vesi, hedelmä)

Huom! Pe menomatkalle ota junaan omat eväät. Su paluujunaan voit myös asemalta tai ravintolavaunusta ostella namia ym lisäksi.

Hinnan lisät:
* + 14 € lisää hintaan ryhmämatkavakuutuksen ottaville
* +24 €/hlö lisää hintaan, jos haluaa kahden hengen huoneen (sis. kaksi yötä)

Hinnan vähennykset:
* – 80 € vähemmän maksaa niille aikuisille, jotka tulevat matkalle valvojiksi.
* -11,50 € jos ei ota lounasta lauantaina, vaan syö itse muualla (mahdollinen niille, jotka eivät tule oopperan kiertokäynnille lauantaiaamuna)
* -14,50 €, jos ei ota lauantaina buffetruokailua baletin jälkeen, vaan syö itse muualla
* – 8,90 € jos ei ota iltapalaa lauantaina baletin jälkeen, vaan syö itse muualla
*-14,50 €, jos ei ota sunnuntain lounasta, vaan syö itse kaupungilla
* -10 € eläkeläisille, balettilippu on halvempi

Miten majoitus on järjestetty?

Balettikoulu Sinikellolle on varattu majoitus Hotelli Scandic Parkista, ihan Oopperatalon läheltä (Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki).

Jos haluat samaan huoneeseen tiettyjen kavereiden kanssa, niin kirjoittakaa kaikki sama toive ilmoittautumiskaavakkeeseen. Pyrin sijoittamaan kaikki toiveiden mukaan, jos mahdollista. 3–4 hlö/huone (eniten kolmen hengen huoneita). Lisämaksusta myös kahden hengen huoneita (ne ovat kalliimpia). Merkitse erikseen, jos haluat nimenomaan kahden hengen huoneen! Muuten Päivi järjestelee sinut 3–4 henkilöä huoneeseen.

Yöjunalaiset: Jos osa huoneessanne tulee perjantaina koko porukan mukana ja joku vasta yöjunalla lauantaiksi, niin öistä laskutetaan sen mukaan, montako huoneessa on kyseisenä yönä. Esimerkiksi ensimmäisen yön 2 hlö, maksavat yhdeltä yöltä kahden hengen huoneen lisämaksun, toiseksi yöksi tulee kolmas mukaan niin kaikki maksavat perushinnan kolmen hengen huoneesta toisen yön osalta.

Miten junamatkat?

Menomatkalla perjantaina ja paluumatkalla sunnuntaina istumavaunu. Ei nimettyjä paikkoja, vaan jokainen valitsee itse paikkansa sinikellolaisille varatusta vaunusta.

Yöjunalla tulevat: Olette makuuvaunussa, 2 henkilön hyteissä. Merkitkää ilmoittautumiskaavakkeeseen sama toive kaverin kanssa, ketkä yhteen. Päivi järjestelee ne, jotka ei ole itse sopineet hyttikaveria. Koittakaa sopia itse.

Miten Helsingissä liikutaan paikasta toiseen?

Meille on varattu Helsingissä käyttöömme viikonlopuksi omia busseja pidemmille matkoille. Hotelli on kävelymatkan päässä Oopperatalolta.

Miten ilmoittaudutaan?

Mukaan pääsee korkeintaan 110 henkilöä. Luultavasti siis kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Varmistaaksesi paikkasi täytä kaavake kuitenkin mahdollisimman pian. 110 ensimmäistä balettikoululle päätynyttä ilmoittautumista pääsee mukaan.

Ilmoittautumistiedot tulee toimittaa viimeistään lauantaihin 16.11.2019 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen jälkeen saat laskun matkasta.
(Jos perheestä lähtee useita, voidaan sopia maksusta useammassa erässä.)

Lisätietoja

Baletista
Aikamatka tarujen Intiaan: Bajadeeri on yksi loisteliaimmista 1800-luvun baleteista. Niissä ihannoitiin kaukaista itämaista eksotiikkaa, olihan tuohon aikaan matkustaminen vieraisiin maihin vain harvojen huvia. Näyttävä ja värikäs baletti loisteliaine tansseineen, pukuineen ja lavasteineen.
https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/bajadeeri/


Helsingin kaupunginmuseosta
Helsingin kaupunginmuseo on kokonaiselämys, jossa niin miljöö, näyttelyt kuin sisustuskin kertovat menneisyydenstä. Museo muodostuu viidestä vanhasta rakennuksesta, niitä yhdistävästä uudisosasta ja kolmesta hienosta sisäpihasta. Tarjolla on monenlaisia tiloja ja tunnelmia, sydäntä lämmittäviä yksityiskohtia ja uusia näkökulmia kaupungin vanhimpiin kortteleihin. Museo avaa kävijöille historiallisen miljöön, jota harva on aiemmin nähnyt. Uusi kaupunginmuseo on saanut sekä kotimaista että kansainvälistä tunnustusta muun muassa ilmeestään, lapsiystävällisyydestään ja innovatiivisuudestaan. www.helsinginkaupunginmuseo.fi/

Hotellista
www.scandichotels.fi/Hotels/Suomi/Helsinki/Scandic-Park-Helsinki/

Ilmoittautumislomake