Suunnitelma erityisjärjestelyistä syksyn esityksessä koronatilanteen vuoksi

25-vuotisjuhlaesitys 19.9.–20.9.2020 Pohjankartanossa

Esiintyjät

Balettikoulu Sinikellon esiintyjiä, opettajia ja avustajia ohjeistetaan tulemaan paikalle vain terveinä

Esiintyjiä, opettajia ja avustajia kehotetaan huolehtimaan käsihygieniasta, yskimään oikein ja pitämään turvavälit

Oppilaat eivät saa tulla balettitunneille, esitysharjoituksiin tai esitykseen, jos ovat olleet viimeisen 14vrk aikana ulkomailla missä tahansa maassa.

Esityksessä ei pidetä tällä kertaa yhteistä loppukiitosta, jossa kaikki tulevat kerralla lavalle.

Kenraaliharjoituksessa to 17.9. ja pe 18.9. on porrastetut poikkeusjärjestelyt, jotta kerralla on vähemmän esiintyjiä paikalla.

Satu- ja alkeisbalettilaiset esiintyvät porrastetusti eri näytöksissä, sillä saamme pukuhuonejärjestelyihin väljyyttä. Isommille ryhmille varataan aina kaksi vierekkäistä luokkaa pukuhuoneeksi.

Ryhmät pysyvät omissa pukuhuoneissaan, lähtevät sieltä omalla vuorollaan esittämään ja palaavat pukuhuoneeseen. Pukuhuonekäytävällä ei saa oleskella.

Pukuhuonevalvojat kehottavat oppilaita pesemään kätensä tai laittamaan käsidesiä, ennen kuin syövät eväitä.

Joillakin ryhmillä on päivän aikana ruokatauko. Tauolla on kiellettyä mennä Pohjankartanon kahvilaan tai oleilla aulassa. Tauolla voi mennä pois Pohjankartanon rakennuksesta, esim syömään kotona tai vanhemmilla on mahdollista tuoda oppilaalle ruokaa pukuhuoneeseen.

Yhteistä meikkausta ei pidetä, vaan jokainen saa ohjeet ja koettaa sitä mukaillen meikata kotona. Pukuhuoneeseen järjestetään jonkin verran ryhmäkohtaisia meikkejä, joita voi halutessaan käyttää, esim. glitteriä ja värillisiä luomivärejä ryhmän teeman mukaan, sekä kertakäyttöisiä pumpulipuikkoja niiden levittämiseen.

Yleisö

Esityksen pääsyliput eivät tule laisinkaan yleiseen myyntiin, vaan ne myydään Balettikoulu Sinikellon sisäisenä myyntinä. Vanhemmat varaavat lipun ja maksavat sen vanhempainyhdistyksen tilille, ja liput jaetaan oppilaille tunneilla.

Yleisöä ohjeistetaan tulemaan paikalle vain terveenä

Yleisöksi ei saa tulla, jos on ollut viimeisen 14vrk aikana ulkomailla missä tahansa maassa.

Isovanhempien ja muiden riskiryhmiin kuuluvien ei suositella tulevan esitykseen katsomaan.

Yleisöä kehotetaan huolehtimaan käsihygieniasta, yskimään oikein ja pitämään turvavälit

Esityksen yleisölle on maskisuositus

Lipunmyynti hoidetaan keskitetysti Balettikoulu Sinikellon toimiston kautta, niin että jokaisesta ostosta pidetään kirjaa kuka on ostanut ja mihin näytökseen ja puh ostajasta. Tehdään listat, joista näkee eriteltynä joka näytöksen lipun ostajat. Näin meillä on tiedossa joka näytöksestä joka lipun ostajalta puhelinnumero. Meidän on tarvittaessa mahdollista tavoittaa jälkikäteen jokainen tietyssä näytöksessä ollut puhelimitse.

Katsomosta myydään vain joka toinen paikka, eli puolet katsojamäärästä pääsee kerralla sisään. Tuoleista teipataan konkreettisesti joka toinen pois käytöstä, jotta turvavälit säilyvät katsomossa. Yhdessä näytöksessä on katsojia max 215.

Katsomon ovet avataan jo 25min ennen esityksen alkua, jotta yleisö ei ruuhkaudu salin ovelle. Toki ruhkaa vähentää jo se, että paikkoja myydään vain puolet normaalista

Sekä väliajan alkaessa että koko näytöksen lopussa katsomo tyhjennetään rivi kerrallaan, jotta salin käytävälle ja ovelle ei tule ruuhkaa.

Yleisö ja esiintyjät pidetään erillään

Esiintyjät ja yleisö pidetään tiukasti erillään. Molempina päivinä on kolme näytöstä, joissa on paikalla max 280 esiintyjää. Kaikki esiintyjät ovat Balettikoulu Sinikellon omia oppilaita.

Yleisön ollessa aulatiloissa esiintyjät pidetään tiukasti omissa pukuhuoneissaan (luokissa ja luentosalissa). Yhdessä luokassa on aina yhden balettiryhmän oppilaita, jotka treenaavat säännöllisesti yhdessä, sekä kaksi aikuista pukuhuonevalvojina nuorempien ryhmillä.

Esiintyjät eivät saa käydä Pohjankartanon aulan kahviossa yleisön ollessa aulassa. Isompien oppilaiden ryhmille on porrastettu kaksi 15 minuutin jaksoa, jolloin heidän ryhmänsä saa päivän mittaan käydä kahvilassa yleisön ollessa salissa katsomassa näytöstä. Nämä on porrastettu niin, että jokainen ehtii esittämään omalla vuorollaan, ja kahvilaan ei synny ruuhkaa. Pienemmät oppilaat eivät saa käydä aulan kahvilassa ollenkaan.

Esiintyjät eivät saa mennä aulan isoihin vessoihin yleisön ollessa aulassa, vaan pukuhuonevalvojille ohjeistetaan käyttämään lapsia isoissa vessoissa yleisön ollessa katsomossa. Hätätapauksia varten on pukuhuonekäytävällä pari yksittäisvessaa, joissa voi käydä ne, jotka ei voi odottaa että yleisö on mennyt aulasta saliin.

Esiintyjät haetaan pukuhuoneesta aulan läpi näyttämön sivuun vasta, kun yleisö on mennyt aulasta saliin. Esitykseen tulee erikseen apuhenkilö, joka käy sanomassa kullekin ryhmälle, milloin he saavat poistua pukuhuoneesta ja mennä näyttämön sivuun.

Väliajan alkaessa lavalla olleet esiintyjät odottavat näyttämön sivukäytävällä, kunnes väliaika on ohi ja yleisö mennyt takaisin katsomoon, sitten vasta saa esiintyjät kulkea aulan läpi pukuhuoneeseensa.

Koko esityksen lopussa pidätellään yleisöä salissa sen aikaa, että lavalle lopussa jääneet esiintyjät ehtivät mennä aulan läpi pukuhuoneisiinsa. Yleisölle pidetään lopussa loppupuhe, jonka aikana heidän pitää vielä istua paikoillaan, ja ovimiehet tarkastavat milloin esiintyjät ovat kulkeneet aulan läpi, sen jälkeen vasta avaavat salin ovet.

Aulajärjestelyt

Balettikoulu Sinikello hankkii hengityssuojaimet esityksen avustajista yleisön kanssa tekemisissä oleville, eli infopöydän pitäjille ja ovimiehille.

Ovimiehille hankitaan korit, johon yleisö pudottaa lipun saliin tullessaan, jotta ovimiesten ei tarvitse koskea lippuihin

Infopöytään hankitaan pintojen desinfiointiainetta, suojahanskoja ja paperia sekä käsidesiä

Esityksiä on kolme päivän mittaan molempina päivinä. Infopöydän pitäjät käyvät parin tunnin välein desinfioimassa WC tiloista hanat ja kahvat ym ja myös ulko-ovien kahvat

Lattiaan aulaan salin ovien lähelle merkitään teipillä turvavälit

Kaikki vanhempainyhdistyksen varainkeruupisteet aulasta jäävät pois tällä kertaa (onnenpyörä, arvonta, ruusujen ja muiden tuotteiden myynti)

Järjestämme lisä pöytiä ja tuoleja Pohjankartanon pääaulaan ja kuulutamme väliajan alkaessa, että siellä on lisäpöytiä ja kehotamme ihmisiä huolehtimaan turvaväleistä myös väliajan aikana. Näin saamme yleisön hajaantumaan kahvila-aulasta väljemmin koko Pohjankartanon aulatiloihin. Infopöydän pitäjät käyvät pyyhkimässä lisäpöydät esitysten välillä desinfiointiaineella.

Balettikoulu Sinikello varaa paikalle käsidesipulloja joka pukuhuoneeseen, sisäänmenoteille aulaan, infoon ja esiintyjille näyttämön sivuun. Tarkistamme, että Pohjankartano on varannut saippuaa ja kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä vessoihin, sekä pukuhuoneina toimiviin luokiin, joissa on valtaosassa käsienpesuallas.

Tiedotus

Esiintyjät saavat korona-ohjeistuksen paperilla samalla kun saavat perheelleen ostetut liput tai avustajien vapaaliput esitykseen. Heille lähetetään korona-ohjeistus myös sähköpostilla.

Balettikoulu Sinikello lähettää koronaohjeistuksen lisäksi kaikille esiintyville ryhmille heidän Whatsapp-tiedotusryhmiinsä muistutuksena esitysviikon alussa

Pohjankartanon aulaan laitetaan muistutukseksi THL:n aineistosta teetettyjä koronakäytäntöjulisteita

Jokaisen pääsylipun taakse on painettu muistilista koronakäytännöistä

Väliajan alussa on kuulutus, jossa muistutetaan pitämään turvavälit myös väliajalla, kerrotaan pääaulassa olevista lisäpöydistä sekä ohjeistetaan yleisö poistumaan salista rivi kerrallaan.

Esityksen päätyttyä on loppupuhe, jonka lopussa ohjeistetaan yleisö pitämään turvavälit ja poistumaan taas salista rivi kerrallaan.