Tiedote etäopetuksesta ja esityksestä

Koronaviruksen vuoksi olemme poikkeuksellisessa tilanteessa. Teemme parhaamme. Opetustiloja on suljettu meiltä toukokuun loppuun asti ja ryhmäkokoontumisia suositellaan välttämään. Isot esitykset on kielletty. Onneksi meillä on Sinikellossa luovia opettajia ja olemme pohtineet yhdessä eri vaihtoehtoja. Jos koronavirusepidemiassa tapahtuu yllättäviä käänteitä, toimimme tilanteen mukaan. Mutta tämä on tämänhetkisten suositusten ja määräysten rajoissa paras vaihtoehto, jonka keksimme. 

Opettajilla on seuraava kokous 1.4.2020. Jos tilanne on muuttunut, teemme uusia ratkaisuja ja tiedotamme niistä sähköpostilla viimeistään 4.4.2020 mennessä.

Päädyimme tällä hetkellä tällaiseen ratkaisuun:

Tunnit

Treenitunteja jää käymättä loppukeväältä viikolta 6–7, riippuen ryhmästä ja viikonpäivästä. Loppukevään tunnit korvataan kahdella tavalla:

  • Etäopetuksena Instagrammissa kevään ajan (jäljempänä ohjeita ja aikataulu)
  • Aloitamme syyskauden kuukautta aiemmin ja siirrämme nyt peruuntuneita tunteja elokuulle.

Esitys

Vanhempainyhdistys joutuu surukseen kertomaan, että kevätnäytökset on tältä keväältä peruttu. Esitämme Prinsessa Ruusunen -baletin syksyllä, alustava varaus Pohjankartanossa 19.–20.9.2020. Kaikki oppilaamme pääsevät esiintymään, joten muistelkaa esitystanssejanne kevään ja kesän aikana. Oppilaiden omille sivuille tulee myöhemmin keväällä pieniä oppilaita varten muisteluvideot esitystansseista, jotta voivat harjoitella kesän aikana.

Niiden isoimmista oppilaista, jotka lähtevät muualle opiskelemaan toivomme osallistuvan elokuun tunteihin, ja esitykseen syyskuussa.

Pahoittelemme tilannetta ja toivotamme kaikki vanhemmat sankoin joukoin mukaan vanhempainyhdistyksen toimintaan uuden kauden alkaessa.

Etäopetus Instagramissa

Testasimme etäopetusta menestyksekkäästi lauantaina 14.3. ja sen perusteella alamme pitämään etäopetustunteja live videoina Instagrammissa Balettikoulu Sinikellon tilillä

Instagram on ilmainen sovellus. Jos sinulla ei vielä ole sitä, voit hankkia sen puhelimesi sovelluskaupasta. Livelähetyksiä voi katsoa ainoastaan mobiililaitteilla.

Etäopetustunnit alkavat alla olevan lukujärjestyksen mukaan live-videoina. Sinun tulee tunteja seurataksesi olla instagrammissa ja seurata siellä balettikoulusinikelloa. Paina balettikoulusinikello-Instagram-sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa Sinikello-logoa, kun siihen ilmestyy LIVE merkki. Silloin lähetys on käynnissä. 

Jos myöhästyt, voit luultavasti katsoa lähetyksen uusintana ainakin jonkin aikaa. Tällaista ei ole tehty koskaan ennen, niin tekninen toteutus on vielä hiukan arvoitus, miten se toimii. Pyrimme tallentamaan live videon instagram-tarinaan, niin että se olisi ainakin jonkin aikaa katsottavana uusintana. Jos tarinassa on nauhoitettu useampi tunti, niin voit joutua selaamaan tai kelaamaan, että löydät oikean, ainakin niinä päivinä, kun lukujärjestyksessä on kaksi tuntia, jos katsot nauhoitusta jälkikäteen. Nauhoitettu versio löytyy samasta napista kuin livevideo, Sinikello-logo vasemmasa yläkulmassa.

Kaksi kertaa viikossa treenaavia isompia oppilaita kehotamme osallistumaan oman ikäryhmänsä lisäksi kovakärkistreeniin sekä yhtä alemmalle treenitunnille ja / tai venyttelyhetkiin ja kehonhuoltoon. Myös balettikulttuuri ja -tieto kurssi voi kiinnostaa monia.

Muutoksia voi tulla, mutta aloitetaan ainakin näin.

Etäopetusryhmät

Iät joustavia, voit halutessasi kokeilla myös yhtä ylempää tai alempaa tuntia.

A) Pienet, 4–6-vuotiaat (45 min)
B) Alkeis, 7–9-vuotiaat (45 min)
C) Treeni 1, 10–12-vuotiaille (60 min)
D) Treeni 2, 13–15-vuotiaille (60 min)
E) Treeni 3, 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille (60 min)
F) Kovakärkistreeni pienemmät, 10–13-vuotiaat (30 min)
G) Kovakärkistreeni isommat, 14-vuotiaille ja sitä vanhemmille (30 min)
H) Venyttelyhetki 7–10-vuotiaille (30 min)
I) Venyttelyhetki 11–13-vuotiaille (30 min)
J) Kehonhuolto ja venyttely, 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille (60 min)
K) Balettikulttuuri ja -tieto -kurssi kaikille halukkaille (30 min)

Etäopetuslukujärjestys

Maanantai

Klo 18 ryhmä H
Venyttelyhetki 7–10-vuotiaille (30 min)

Klo 19 ryhmä F
Kovakärkistreeni, pienemmät, 10–13-vuotiaille (30 min) 

Tiistai

Klo 18 ryhmä B
Alkeis, 7–9-vuotiaat (45 min) 

Klo 19.30 ryhmä K
Balettikulttuuri ja -tieto -kurssi kaikille halukkaille (30 min) 

Keskiviikko

Klo 18 ryhmä E
Treeni 3, 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat (60 min)

Torstai

Klo 18 ryhmä D
Treeni 2, 13–15-vuotiaille (60 min)

Perjantai

Klo 18 ryhmä G
Kovakärkistreeni isommat, 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat (30 min)

Klo 19 ryhmä I
Venyttelyhetki, 11–13-vuotiaille (30 min)

Lauantai

Klo 10, ryhmä A
Pienet, 4–6-vuotiaat (45 min)

Klo 14 ryhmä C
Treeni 1, 10–12-vuotiaille (60 min)

Klo 18 ryhmä J
Kehonhuolto ja venyttely, 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille (60 min)

 

Etäopetus alkaa pyöriä heti maanantaina 16.3. alkaen.

Tunteja ei ole pääsiäislomalla 10.–13.4., eikä viikolla 18 (vappuviikko). Viimeinen etäopetusviikko on viikolla 19 (4.–10.5.), jolloin opetuksen piti oikeastikin loppua. Silloin pidetään avoimet ovet, eli vanhemmat katsokaahan kotona lapsenne treenausta. Opettajat kertovat joitakin infoasioita tunnin lopussa. Toki tiedotamme ne myös sähköpostilla.

Muutoksia voi tulla, mutta pyrimme pysymään tässä aikataulussa. 

Pysykää kaikki turvassa ja terveinä. Mennään tämä kevät näin ja aloitetaan seraava kausi sitten uudella innolla. Meillä on uusi upea esitys suunnitteilla seuraavallekin kaudelle. Siihen sävelletään jo musiikkeja.

Terveisin
Balettikoulu Sinikellon opettajat