Vanhemmille tiedoksi kevään esityksestä

Tässä tiedotteessa on kaikki tärkein info koskien kevään esitystä. Eristyisesti lipunmyyntiä koskevat kohdat kannattaa lukea huolellisesti läpi. Toivomme että joka perheestä tulisi ainakin yksi avustamaan esityksessä. Kustakin tehtävästä saa yhden vapaalipun esitykseen (joistain saa useamman). Toivomme ilmoittautumisia helmikuun aikana, ja sivun lopussa olevalla lomakkeella.

Kevään aikatauluja

Näyttämöharjoituksista tulee tarkemmat aikataulut myöhemmin.

Näyttämöharjoituksia on Pohjankartanossa sunnuntaina 24.3. isoilla oppilailla ja sunnuntaina 7.4. pienillä oppilailla.

Avoimet ovet ja viimeiset tunnit ovat 6.–11.5. (torstain ryhmillä 2.5.)

Näyttämöharjoituksia isoilla oppilailla perjantaina 3.5. ja pienillä torstaina 9.5.

Sunnuntaina 5.5. isoilla oppilailla esitys kaupunginteatterilla kello 15 ja kello 18

Torstaina 16.5. lavasteenrakennustalkoot päivällä

Torstaina 16.5. ja perjantaina 17.5. illalla kenraaliharjoitus (sama aikataulu molempina päivinä)

Kenraaliharjoitusten aikataulut
Kenraaliharjoituksessa oppilaat näkevät toistensa esitykset! Vanhemmista saliin vain pukuhuonevalvojiksi ilmoittautuneet ja lavasteenvaihtajat. Satubalettilaisilta voi tulla muutenkin vanhempia lisäksi, jos tuntuu tarpeelliselta.

 • Klo 17.00 oltava paikalla
 • Klo 17.15 haetaan pukuhuoneista saliin
 • Klo 17.30 harjoitus alkaa
 • Noin klo 19.30 harjoitus loppuu (arvioitu aika, voi heittää reilustikin suuntaan tai toiseen!)

Lauantaina 18.5. ja sunnuntaina 19.5. esitykset kello 13.00 ja 16.00 Pohjankartanossa

Esityksen ikäraja

Suositusikäraja on 4 vuotta. Jos kuitenkin otat pienempiäkin mukaan, tulee heillekin ostaa lippu!

Missä näytöksessä oppilas esiintyy

Ryhmäkohtaiset tiedot löytyvät esitysvalmistelusivun alaosasta (vaatii kirjautumisen että pääsee sivulle). Voit kirjautua esimerkiksi valikossa olevasta kirjautumisikkunasta tai tällä sivulla.

Huomioi näytös missä oppilas esiintuu, kun ilmoittaudut avustajaksi! Hyvä tapa on katsoa oman lapsen esitys ja tulla avustajaksi johonkin toiseen esitykseen – näin toisen näytöksen esiintyjien vanhemmat saavat myös katsoa rauhassa oman lapsensa esityksen.

Liput teatterilla olevaan esitykseen 5.5.2019

Isommat oppilaat esiintyvät jo sunnuntaina 5.5. Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Esitys on osa Lasten ja nuorten teatterifestivaalia. Lipunmyynti näihin näytöksiin menee teatterin lipunmyynnin kautta. Lippuja voi ostaa teatterin aulan lipunmyyntipisteeltä, Oulu10:n asiointipisteistä, Prismoista, Valkealinnan Lippukaupasta sekä Ticketmasterin verkkokaupasta.

Teatterin näytösten avustajat hakevat vapaalippunsa teatterin aulan lipunmyynnistä. Siellä on lista, josta löytyy oppilaan nimi.

Liput Pohjankartanossa olevaan esitykseen

Olemme monesti säännöstelleet lipunmyyntiä, jotta kaikki saisivat varmasti ainakin joitakin lippuja esitykseen. Nyt vanhempainyhdistys kuitenkin tarvitsee kipeästi rahaa ja kaikki liput pitäisi saada myytyä. Tällä kertaa ei tule mitään säännöstelyä muuten, mutta ei-teatterilla esiintyvät ryhmät ja esityksen avustajiksi ilmoittautuneet saavat kaksi viikkoa etumatkaa lippujen ostossa. Sen jälkeen kaikki liput tulevat vapaaseen myyntiin. Huolehdithan siis, että ostat lippusi ajoissa.

Lipunmyynti

Lipunmyynti alkaa maanantaina 18.3.

Lippujen hinnat 10 € lapset, opiskelijat ja eläkeläiset / 14 € aikuiset.

Lipunmyyntipiste on Musiikki-Kullas (Torikatu 12), aukioloajat: ma–pe klo 09.30–18, la klo 10–15 (su suljettu). Musiikki-Kullas ei ota vastaan minkäänlaisia lippuvarauksia, liput myydään sitä mukaa, kun niitä ostetaan kassalta.

18.–30.3., lipunmyynnin vaihe 1
Lippuja saavat ostaa satu- ja alkeisbalettilaiset, Baletti I -ryhmät sekä Tiikeripojat 1 ja 3 (= ei-teatterilla esiintyvät pienten ryhmät) ja lisäksi avustajiksi ilmoittautuneet, koska teillä on tärkeää saada lippu juuri tiettyyn esitykseen. Teille jaetaan ennen lipunmyynnin alkua kuponki, joka oikeuttaa ostamaan liput vaiheessa 1. Avustajiksi tulevat saavat vapaalippunsa, ne jaetaan tunnilla oppilaille käteen. Muista sanoa avustajaksi ilmoittautumisesi yhteydessä, mihin näytökseen haluat vapaalippusi.

1.4.–17.5., lipunmyynnin vaihe 2
Huhtikuun alusta lähtien kaikki loput liput tulevat vapaasti yleiseen myyntiin.

18.–19.5., esitysviikonloppu ja lipunmyynnin vaihe 3
Jos lippuja on vielä jäljellä, niin viimeiset liput myydään esityksen ovelta Pohjankartanossa.

HUOM! Pienten vanhemmat: ostakaa lippunne hyvissä ajoin ennen maaliskuun loppua! Muut: pyrkikää ostamaan lippunne huhtikuussa, mielellään pääsiäiseen mennessä.

Kupongit ja vapaaliput

Lippujen osto-oikeuskupongit jaetaan pienille oppilaille ja avustajaksi ilmoittautuneille tunnilla hiihtolomaa edeltävällä viikolla (vko 9) 25.2.–2.3. Pienten oppilaiden vanhemmat, huolehtikaa, että olet lastasi heti ovella vastassa, ettei kuponki ehdi mennä matkalla hukkaan. Uusioperheet sopikaa itse lippujen jaosta, lippukupongit annetaan oppilaalle käteen siis viikolla 9. Jos on pois sillä viikolla, niin kupongin saa hiihtoloman jälkeisellä viikolla, viikolla 11. Kuponki oikeuttaa ostamaan liput jo maaliskuussa, että saatte varmasti lipun oman lapsenne esitykseen.

Vapaalipun saat ilmoittautumalla avustajaksi esitykseen. Joka perheestä joku avustamaan! Paras tapa ilmoittautua avustajaksi on täyttää ilmoittautumiskaavake sivun alaosasta. Voit myös soittaa tai sähköpostittaa 044 257 7075, toimisto@balettikoulusinikello.fi. Saat vahvistuksen, pääsitkö avustajaksi ja mihin hommaan, jos olit laittanut useita vaihtoehtoja. Sano avustajailmoittautumisen yhteydessä, tai viimeistään 17.3. mennessä, mihin näytökseen haluat vapaalippusi, niin saat vapaaliput tunnilla

Vanhempainyhdistys kerää rahaa esitysten järjestämistä varten

Vanhempainyhdistys järjestää koulumme esitykset. Esitysten kaikki tulot tulevat vanhempainyhdistykselle. Lipputulot eivät yksistään riitä peittämään esitysten kustannuksia, aulan arvonnalla ym. toiminnalla kerätään lisävaroja esityksiin. Teatterin esitysten kaikki tulot menivät teatterille, eli Pohjankartanon esityksillä pitää kattaa kaikki esitysmenot.

Varaathan vähän käteistä mukaan esitykseen, ja kerro katsomaan tuleville tutuillesi, että ottavat myös! Näin voitte tukea esitystoimintaamme. Pohjankartanossa tulee olemaan muun muassa arvanmyyntiä ja onnenpyörä (2 €), myydään ruusuja (5 €), tervatonttuhattuja (5 €), ihania erilaisia tossupusseja (5 €) ja satukirjoja (20 €).

Palkintoja arvontaan ja onnenpyörään

Taas tarvitaan arpajaisiin palkintoja (esimerkiksi kakut on hyviä) ja onnenpyörään pikkutavaraa. Voisitko sinä tuoda jotakin? Tavaroita voi tuoda opettajalle milloin vain, herkut sitten lähempänä esitystä (viimeistään kenraaliharjoitukseen). Onnenpyörätavaraa tulee menemään paljon, kun on useita näytöksiä, ja arpapalkintoja kaivataan myös runsaasti (neljä arpapöytää!).

Tule avustajaksi esitykseen!

Vanhemmat, jotka tulevat avustajiksi, saavat hyvän mielen lisäksi vapaalipun. Esitys ei onnistu ilman vanhempien apua, joten tule auttamaan. Tehdään yhdessä hyvä esityselämys kaikille tanssijoille!

Seuraavanlaisia tehtäviä olisi tarjolla:

 • Pukuhuonevalvojat.Ovat apuna myös esityksen aikana. 2 henkilöä joka pukuhuoneessa joka näytöksessä. Vahtivat pukuhuoneessa esityksen aikana, vievät lapset näyttämölle. Ovat myös kenraaliharjoituksessa mukana. Yhteensä 148 henkilöä
 • Pienten pukuhuoneen yleisvalvoja (myös esityksen aikana), yhteensä 4 henkilöä
 • Katsomovalvojat. Tomeria vahteja katsomaan, etteivät yleisön pienimmät mellasta salin etuosassa esityksen aikana tai väliajalla mene lavalle. Vahtivat samaa näytöstä, mihin saavat itselleen vapaalipun. Yhteensä 8 henkilöä
 • Arvanmyyjät, myyntiä myös esityksen aikana. Yhteensä 8 henkilöä
 • Onnenpyörän pitäjät (myös esityksen aikana). Yhteensä 12 henkilöä
 • Kukkien myyjät (aluksi, väliajalla ja lopussa, ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot). Yhteensä 16 henkilöä
 • DVD:n tilaus ja myynti (ennen, väliajalla ja jälkeen, ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot). Yhteensä 8 henkilöä
 • Ovimiehet (aluksi, väliajalla ja lopussa, ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot). Yhteensä 8 henkilöä
 • Lavasteenvaihto (esityksen aikana, väliajalla ja lopussa. Myös kenraalissa mukana.) Yhteensä 20 henkilöä
 • Loppuroudaus sunnuntaina toisen näytöksen jälkeen (n. 2 tuntia) 8 henkilöä
 • Lipunmyyjä ja infopöydän pitäjä esitykseen (myös esityksen aikana, tähän joku joka on ollut avustushommissa esityksissä ennenkin). Yhteensä 4 henkilöä
 • Lavasteenrakennusta (käsistään käteviä tarvitaan!) torstaina 16.5. päivällä. Yhteensä 12 henkilöä
 • Silittäjät (pienten esityspukuja silittämään lauantai- ja sunnuntaiaamuina). Yhteensä 4 henkilöä
 • iZettle-maksupäätteen hoitaja ottamaan vastaan korttimaksuja. Tähän joku, jolla on kokemusta iZettlestä tai muuten korttimaksujen vastaanottamisesta (tehtävä myös esityksen aikana). 4 henkilöä
 • Yleisavustaja aamuksi klo 10–12.30 (Päivin apulaiseksi valmisteluihin). Yhteensä 4 henkilöä
 • Vara-avustajat (myös esityksen aikana: voidaan laittaa mihin tehtävään vain auttamaan, jos tulee peruutuksia. Ovat pienten pukuhuoneessa lisäapuna, jos ei tarvi muualle tuuraamaan). Yhteensä 12 henkilöä

Kaikenkaikkiaan tarvitaan noin 290 henkilön apua. Eniten tarvitsemme valvojia pukuhuoneisiin, jotta kaikilla lapsilla olisi turvallista ja mukavaa olla odotellessa lavalle menoa, ja vanhemmat saisivat rauhassa katsoa lapsensa esityksen.

Avustajaksi ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua avustajaksi esitykseen tällä lomakkeella. Saat neljän päivän sisällä sähköpostitse vahvistuksen ilmoittautumisesta ja että olet päässyt siihen tehtävään mihin olet ilmoittautunut. Jos avustajia on jo kylliksi haettuun tehtävään, saat ehdotuksen toisesta avustushommasta. Lomakkeen lopussa voit ilmoittaa mihin näytöksiin haluat vapaalippusi. Lämmin kiitos, että tulet mukaan esitysjärjestelyihin!

Esitysvalmistelusivulta näet missä näytöksessä mikäkin ryhmä esiintyy, lista löytyy sivun alaosasta.

Oppilaan nimi ja ryhmä *
Vanhemman nimi *
Vanhemman sähköposti *


Valitse tehtävä, johon haluat ilmoittautua valitsemalla alapuolelta ajankohta.


Olen pukuhuonevalvoja, ryhmä (jos jätät tämän tyhjäksi, niin sinut laitetaan valvojaksi johonkin ryhmään, johon valvojaa tarvitaan).
su klo 16.00 näytöksessä missä näytöksessä vaan
Autan loppuroudauksessa toisen näytöksen jälkeen
Sunnuntaina 19.5.

Tulen iZettle-maksupäätteen käyttäjäksi ja huolehdin korttimaksut. Minulla on kokemusta iZettlestä tai muuten korttimaksujen vastaanottamisesta. Myyntiä tapahtuu myös esityksen aikana.
su klo 13.00 näytöksessä missä näytöksessä vaan

Olen vara-avustajana
su klo 16.00 näytöksessä missä näytöksessä vaan

Minut voi laittaa auttamaan mihin tehtävään vaan
su klo 13.00 näytöksessä su klo 16.00 näytöksessä missä näytöksessä vaan


Avustajan vapaalipun haluan esitykseen (Yksi vapaalippu/tehtävä, jollei muuta ole mainittu. Voit valita pudotusvalikoista useamman lipun.)
lauantai klo 13 lauantai klo 16 sunnuntai klo 13 sunnuntai klo 16


Lisätietoja


Hyväksyn sen, että Balettikoulu Sinikello kerää ja käsittelee antamani tiedot. Lisätietoa voit lukea evästeet ja tietosuoja -sivultamme.