Vanhemmille tiedoksi syksyn esityksestä

Syksyyn siirtynyt Sinikellon 25-vuotisjuhlanäytös vedetään syyskuussa läpi monin poikkeusjärjestelyin, mikäli koronatilanne sallii yleisötilaisuuden järjestämisen. Lue siis tämä tiedote ajatuksen kanssa läpi.

Katso myös erillinen suunnitelma esityksen erityisjärjestelyistä.

Sekä lippuvaraukset että avustaja-ilmoittautumiset tulee saada tehtyä elokuun aikana, jotta esitys ylipäänsä on mahdollista järjestää näin tiiviillä valmisteluajalla. Varatut liput maksetaan vasta syyskuun ensimmäisellä viikolla. Lippuja ei voi ostaa ilman varausta. Lippujen varausaika on umpeutunut, mahdollisista vapaista lipuista voi kysellä toimistolta, toimisto@balettikoulusinikello.fi.

Lue tarkkaan eristyisesti lipunmyyntiä koskevat kohdat! Esitys tulee pian, lipunmyynti on järjestetty täysin eri tavalla, kuin ennen. Liput on säännöstelty, koska niitä on tänä vuonna hyvin vähän myynnissä.

Jos koronatilanne muuttuu ja säännöt yleisötilaisuuksien järjestämisestä muuttuvat, tiedotamme mahdollisimman pian esitystä koskevista muutoksista koulumme verkkosivuilla sekä Facebook– ja Instagram-tileillä.

Näyttämöharjoitukset, kenraalit ja esityksen

Näyttämöharjoituksia on Pohjankartanossa sunnuntaina 30.8. isoilla ja sunnuntaina 6.9. pienillä.
Torstaina 17.9. lavasteenrakennustalkoot päivällä (voit ilmoittautua mukaan rakentamaan lavasteita)
Torstaina 17.9. ja perjantaina 18.9. illalla kenraaliharjoitus (hyvin poikkeukselliset aikataulut, eri päivinä erit)
Lauantaina 19.9. ja sunnuntaina 20.9. ESITYKSET molempina päivinä klo 11.00 ja 14.00 Pohjankartanossa, lisäksi klo 17.00 isojen oppilaiden lisänäytös (ks. kohta Korona-erityisjärjestelyt)

Esityksen ikäraja

Suositusikäraja on 4 vuotta.

Missä näytöksessä esiinnyt

Esitysvalmistelusivulta löytyy kuka esiintyy missäkin (vaatii kirjautumisen).

Ota huomioon missä näytöksessä lapsesi esiintyy, kun valitset, mihin avustajahommaan ja milloin tulet avustajaksi. Hyvä tapa on katsoa oman lapsen esitys ja tulla avustajaksi johonkin toiseen esitykseen – näin toisen näytöksen esiintyjien vanhemmat saavat myös katsoa rauhassa oman lapsensa esityksen.

Esitysvalmistelut verkkosivulla

Verkkosivullamme oppilaiden omilla sivuilla on esitysvalmisteluosio ja Prinsessa Ruusunen -esitysvalmistelusivu (vaatii kirjautumisen). Kannattaa käydä tutustumassa!

Sivuilla on muunmuassa:

 • Esityksen juoni (tämä kannattaa lukea lapsille, sekä esiintyjille että katsomaan tuleville sisaruksille)
 • Kohtausluettelo (näkee, missä kohti esitystä oma tanssi on)
 • Kuka esittää missä -lista

Korona-erityisjärjestelyt

Koronasäännösten takia esitykset vedetään läpi poikkeusjärjestelyin. Olemme olleet yhteydessä THL:ään ja päätyneet tällaisiin järjestelyihin:

 • Katsomosta myydään vain joka toinen paikka, eli puolet katsojamäärästä pääsee kerralla sisään (tämän takia pidetään kuusi näytöstä). Tuoleista teipataan konkreettisesti joka toinen pois käytöstä, jotta turvavälit säilyvät katsomossa.
 • Kaikki vanhempainyhdistyksen varainkeruupisteet aulasta jäävät pois tällä kertaa (onnenpyörä, arvonta, ruusujen ja muiden tuotteiden myynti)
 • Esityksen DVD-tilauslista ei tule aulaan, vaan esitysvideon voi tilata lippujen varaamisen yhteydessä sivun alaosassa olevalla lomakkeella. DVD-tilauksen voi tehdä myös sähtöpostilla toimisto@balettikoulusinikello.fi.
 • Isovanhempien ja muiden riskiryhmiin kuuluvien ei suositella tulevan esitykseen katsomaan. Katsokaa jälkikäteen esitys DVD:ltä, esityksestä tehdään tasokas monikamerakuvauksena tehty tallenne.
 • Esityksessä ei pidetä yhteistä loppukiitosta, jossa kaikki tulevat kerralla lavalle
 • Esiintyjien on kielletty kulkea aulassa, kun siellä on yleisöä, ja yleisö pidetään pari minuuttia salissa verhojen sulkeuduttua, jotta esiintyjät ehtivät siirtyä aulan läpi pukuhuoneisiinsa. Näin katsoja- ja esiintyjäryhmät eivät ole kosketuksissa keskenään.
 • Mm. ulko-ovien ja wc-tilojen ovenkahvat ja vesihanat desinfioidaan välillä päivän aikana.
 • Esiintymään, avustajaksi tai katsojaksi saa tulla vain terveenä.
 • Turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta pitää jokaisen huolehtia.
 • Aulaan teipataan jonotusalueelle merkkejä metrin välein ja salin ovet avataan tavallista aiemmin, jotta turvavälit säilyisivät ja ruuhka olisi mahdollisimman pieni saliin mennessä. Toki sisäänmenoruuhkaa vähentää myös se, että paikkoja myydään vain puolet normaalista.
 • Varaamme paikalle käsidesipulloja ja tarkistamme, että Pohjankartano on varannut saippuaa ja kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä vessoihin.
 • Kenraaliharjoituksessa on poikkeusjärjestelyt, jotta kerralla on vähemmän esiintyjiä paikalla katsomossa.
 • Satu- ja alkeisbalettilaiset esiintyvät eri näytöksissä, sillä saamme pukuhuonejärjestelyihin väljyyttä.
 • Yhteistä meikkausta ei pidetä, vaan jokainen saa ohjeet ja koettaa sitä mukaillen meikata kotona. Pukuhuoneeseen järjestetään jonkin verran meikkejä, joita voi halutessaan käyttää, esim. värillisiä luomivärejä ryhmän teeman mukaan.
 • Lipunmyyntiin tulee erityisjärjestelyt (liput varataan balettikoulun toimistolta, maksetaan vanhempainyhdistyksen tilille ja saadaan tunnilla käteen), jotta pystymme pitämään kirjaa kaikista katsojista, kenen perhe tulee katsomaan mihinkin esitykseen.
 • Liput maksetaan vasta syyskuun ensimmäisellä viikolla siltä varalta, jos yleisötilaisuuksien järjestämiseen tulee viimehetkellä uusia rajoituksia.

Kuusi näytöstä

Meillä on normaalisti ollut kuusi loppuunmyytyä näytöstä, kaksi kaupunginteatterilla ja neljä Pohjankartanossa, yhteensä näytöksissä noin 3 000 katsojaa. Kaupunginteatterin näytöksiä ei tule tämän syksyn esityksiin ollenkaan. Kun nyt Pohjankartanossa myydään vain puolet paikoista, katsojia mahtuu kerralla sisään vain 235. Esiintyjiä on noin 400 ja avustajien vapaalippuihin menee noin 230 lippua. Jotta kaikille riittäisi enemmän kuin yksi lippu ostettavaksi, pidämme yhtenä viikonloppuna kuusi näytöstä. Neljä tavallista ja kaksi isojen näytöstä (isojen näytöksissä esiintyvät vain ne, joiden piti esiintyä kaupunginteatterilla keväällä.)

Molempina päivinä tulee kolme näytöstä niin että

 • Pikkuruusut ja Ruusutanssi (viimevuoden satu- ja alkeisbalettilaiset) esiintyvät vain yhdessä näytöksessä
 • Linnan tanssijattaret (viimevuoden BI-ryhmät) sekä pikku hämähäkit esiintyvät molempina päivinä joko klo 11 tai klo 14 näytöksessä
 • Ritarit ja lepakot esiintyvät neljästi, klo 11 ja klo 14 näytöksissä molempina päivinä
 • Kaikki tätä isommat esiintyvät kaikissa kuudessa näytöksessä (la ja su klo 11, klo 14 ja klo 17). Isoja oppilaita suositellaan ostamaan mahdollisimman paljon lippuja klo 17 näytökseen.

Koska tämä on aika raskas setti, kevennämme sitä niin että:

 • Kenraaliharjoituksessa to/pe monen ryhmän tarvitsee tulla vain yhtenä päivänä normaalin kahden sijaan.
 • Yhteinen meikkaus jää aamulta pois => ei tarvitse sen takia tulla aiemmin.
 • Koska yhteisiä loppukiitoksia ei ole, esiintyjät voivat lähteä viimeisestä näytöksestä heti tanssittuaan oman esitystanssinsa, ei tarvitse jäädä odottamaan esityksen loppuun
 • Osalle kuudessa näytöksessä esiintyvälle ilmoitetaan ”ruokatauot”, joiden aikana oppilas on mahdollista viedä välillä Pohjankartanosta muualle syömään, kunhan tuo esiintyjän takaisin ajoissa. Löydät tiedot ruokatauoista esitysvalmistelusivulta (vaatii kirjautumisen).

Liput Pohjankartanon esityksiin 19.–20.9.2020

Kaikille perheille riittää periaatteessa kolme lippua ostettavaksi, jos ne jakaantuisivat juuri tasan kuuteen eri näytökseen. On kuitenkin sangen epätodennäköistä, että ne jakaantuvat tasan, siksi jokainen perhe/talous saa ensin varata KAKSI lippua ja merkitä varaukseen haluaako ostaa kolmannenkin lipun ja mihin näytökseen. Jos olet joustava siinä, mitä näytöstä menet katsomaan, voit ostaa kolme lippua.

Lisäksi voit ansaita rajoittamattoman määrän vapaalippuja, tulemalla avustajaksi esityksiin, tai järjestämällä jonkun ystävän tai sukulaisen avustushommiin. Huom! Koska näytöksiä on kuusi, niin avustajapaikkojakin on kuuteen näytökseen. Jos menet yhden katsomaan, ehdit vielä avustaa monessa.

Niiden lippuvaraukset käsitellään ensin, joiden lapsi esiintyy vain yhdessä tai kahdessa näytöksessä (SI ja SII Pikkuruusut, AI ja AII Ruusutanssi, BI Linnan tanssijattaret, TP2 Pikku hämähäkit), sekä avustajaksi ilmoittautuneet, jotta pääsette varmasti katsomaan juuri sitä näytöstä, jossa oma lapsi esiintyy.

Useammassa, eli neljässä tai kuudessa näytöksessä esiintyvät, jotka eivät ole avustajina missään näytöksessä, käsitellään niiden jälkeen, koska teillä on useampia mahdollisuuksia, mitä näytöstä katsotte. Lippuvaraukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten mitä pikemmin teet varauksen, sitä varmemmin saat lipun juuri toivomaasi näytökseen.

Isommille oppilaille suositellaan ostamaan liput klo 17 isojen näytöksiin, jotta pikkuväelle riittää lippuja aiempiin näytöksiin.

Tasahinta, liput maksavat kaikilta 14 €/kpl. Paitsi vapaaliput 0 €.

Lipunmyynti poikkeusjärjestelyin

Liput myydään tänävuonna poikkeusjärjestelyin näin:

 1. Täytä tällä sivulla oleva lomake. Samalla lomakkeella varataan ostettavat liput (max 3 kpl/perhe), varataan vapaaliput ja ilmoittaudutaan avustajatehtäviin sekä tilataan esitys-DVD. Täytä lomake mielellään mahdollisimman pian, viimeistään tiistaina 25.8.
 2. Tarkista, että saat automaattisen vahvistusviestin lippuvarauksen vastaanotosta. Jos et saa, ota yhteys toimisto@balettikoulusinikello.fi.
 3. Lippuvaraukset käsitellään elokuun lopussa
 4. Syyskuun alussa saat sähköpostilla lippujen maksutiedot sekä viitenumeron, maksa vasta saatuasi nämä tiedot.
 5. Liput annetaan oppilaille käteen syyskuun kahden ensimmäisen viikon tunneille. Niille, jotka osallistuvat vain elokuun tunneille ja esitykseen, annetaan liput sunnuntaina 6.9. pienten näyttämöharjoituksissa tai kenraaliharjoituksissa.

Näytösten vapaaliput

Vapaalipun saat ilmoittautumalla avustajaksi esitykseen. Joka perheestä joku avustamaan! Paras tapa ilmoittautua avustajaksi on täyttää avustajakohta tämän sivun lomakkeessa lippuvarauksen yhteydessä. Voit avustaja-asioissa myös soittaa tai sähköpostittaa toimistolle: 0449899501, toimisto@balettikoulusinikello.fi. Saat vahvistuksen siitä, pääsitkö avustajaksi. Kannattaa laittaa useampia vaihtoehtoisia hommia.

Avustajaksi kaikki ketkä vaan pystyy

Lapset esiintyvät, mutta kulissien takana tarvitaan paljon aikuisia avuksi järjestelyissä, jotta näytös onnistuu. Esityksiin tarvitaan yhteensä noin 230 avustajaa. Tule osaltasi auttamaan! Ilmoittaudu mielellään useampaankin tehtävään – kaikista saat vapaalipun. Esitykset eivät onnistu ilman vanhempien apua! Myös vanhemmat sisarukset, kummitädit, ym ovat tervetulleita auttamaan. Isovanhempien tai muiden riskiryhmäläisten tuloa avustajiksi emme tällä kertaa suosittele. Varsinkin pukuhuonevalvojista on yleensä pulaa. Tarvetta on myös ovimiehille, roudaajille jne, sekä käsistään käteville ihmisille lavasteenrakennukseen. Katso mikä sopisi sinulle. Tehdään yhdessä hieno esitys!

Ilmoittaudu avustajaksi mahdollisimman pian. Poikkeusaikataulun takia avustajat pitäisi saada kasaan normaalin puolentoista kuukauden sijaan kahdessa viikossa.

Vanhempainyhdistys kerää rahaa

Rahapoliittinen selvennys: Vanhempainyhdistys järjestää näytökset. Esitysten kaikki tulot tulevat vanhempainyhdistykselle. Lipputulot eivät yksistään riitä peittämään esitysten kustannuksia, aulan arvonnalla ym kerätään tavallisesti lisävaroja esityksiin. Tälläkertaa aulan toimintoja ei voida järjestää poikkeusolojen vuoksi ja lippuja on myynnissä normaalia vähemmän. Siksi on tällä kertaa myös mahdollista tulla avustajaksi ja maksaa vapaalippunsa, jos haluaa tukea balettikoulun vanhempainyhdistyksen toimintaa. Jotta vanhempainyhdistys saisi esityksen menot maksettua esitystuloilla, olemme kiitollisia kaikesta ylimääräisestä tuesta.

Arvonta- ja onnenpyöräpalkinnot: Arvontaa ja onnenpyörää ei voida järjestää. Jos olet jo aiemmin tuonut palkintoja, ne kätytetään kevään 2021 esityksessä.

Kukkaputiikki ja muuta kivaa: Ruusujen ym myyntiä ei tälläkertaa voida järjestää.

Pukumyyntitempaus: Pukumyyntitempaus siirretään kevään 2021 esityksen yhteyteen.

Mitä avustajia tarvitaan

Vanhemmat, jotka tulevat avustajiksi, saavat vapaalipun. Esitys ei onnistu ilman vanhempien apua!

Seuraavanlaisia tehtäviä olisi tarjolla

Pukuhuonevalvojat
Myös esityksen aikana, 2 henkilöä jokaisessa pukuhuoneessa, jokaisessa näytöksessä. Vahtivat pukuhuoneessa esityksen aikana, vievät tanssijat näyttämölle. Myös kenraaliharjoituksessa mukana. Yhteensä 120 henkilöä

Ovimiehet
Esityksen aluksi, väliajalla ja lopussa, ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Yhteensä 12 henkilöä (aina 2 hlö/näytös)

Lavasteenvaihto
Esityksen aikana, väliajalla ja lopussa. Myös kenraalissa mukana. Yhteensä 24 henkilöä (aina 4 hlö/näytös)

Loppuroudaus
Sunnuntaina kolmannen näytöksen jälkeen (kesto n. 2h), 8 henkilöä

Lipunmyyjä ja infopöydän pitäjä esitykseen
Huolehtii kaikista aulan käytännön asioista, myös esityksen aikana. Tähän joku joka on ollut avustushommissa esityksissä ennenkin. Yhteensä 12 henkilöä (aina 2 hlö/näytös)

iZettlen käyttäjä + infopöydän avustaja
Yhteensä 4 henkilöä (1 hlö/näytös)

Lavasteenrakennusta
Käsistään käteviä tarvitaan! Torstaina 17.9. klo 9–13. Yhteensä 6 henkilöä

Silittäjät
Pienten esityspukuja silittämään lauantai- ja sunnuntaiaamuina klo 10–12. Yhteensä 4 henkilöä (lauantaina 2 + sunnuntaina 2)

Yleisavustaja aamuksi klo 10–12.30
Päivin apulaiseksi valmisteluihin. Yhteensä 4 henkilöä (lauantaina 2 + sunnuntaina 2)

Vara-avustajat
Myös esityksen aikana: voidaan laittaa mihin tehtävään vain auttamaan, jos tulee peruutuksia. Ovat pienten pukuhuoneessa lisäapuna, jos ei tarvi muualle tuuraamaan. Yhteensä 12 henkilöä (aina 3 hlö/näytös)

Kaikenkaikkiaan tarvitaan yli 230 henkilön apua!

Prinsessa Ruusunen -baletin lippujen varaus, avustajailmoittautuminen ja esityksen DVD:n tilaus

Lippujen varausaika on päättynyt. Mahdollisista vapaista lipuista voi kysellä toimistolta, toimisto@balettikoulusinikello.fi.