Usein kysytyt kysymykset

Montako vuotta pitää vähintään olla päästäkseen satubalettiin?

Oppilaan tulee täyttää neljä vuotta ennen vuoden loppua, esim. lukuvuonna 2021–2022 aloittavan pitää täyttää neljä vuotta vuoden 2021 aikana. Jonoon voi ilmoittautua nuorempanakin.

Kuinka vanhana voi vielä aloittaa baletin Sinikellossa?

Periaatteessa Baletti I on viimeinen taso, jolta voi aloittaa ilman aiempaa kokemusta. Se on 8–9-vuotiaiden ryhmä, vielä 10–11-vuotiaana voi aloittaa siltä. Sitä vanhempanakin voi aloittaa, mutta silloin ryhmästä pitää neuvotella tapauskohtaisesti (entiset tanssi- ja liikuntaharrastukset vaikuttavat). Vanhimmat vasta-alkajat ovat olleet tähän mennessä 14-vuotiaita.

Mitkä ovat ryhmien ikärajat?

Ikä Ryhmä Lyhenne
4–5 Satubaletti I S 1
5–6 Satubaletti II S II
6–7 Alkeisbaletti I A I
7–8 Alkeisbaletti II A II
8–9 Baletti I B I
9–10 Baletti II B II
10–11 Baletti III B III
11–12 Baletti IV B IV
12–13 Baletti jatko IV BJ IV
13–14 Baletti V B V
14–15 Baletti VI B VI
15–16 Baletti jatko VI BJ VI
16–17 Baletti VII B VII
17–19 Baletti VIII B VIII
18–20 Baletti jatko VIII BJ VIII
19–21 Baletti IX B IX
21–26 Baletti XI BXI
24–31 Baletti jatko XIV BJ XIV
18–80 Aikuisbaletti A
4–6 Tiikeripojat 2 TP 2
6–8 Isot Tiikeripojat 1 ITP 1
8–9 Isot Tiikeripojat 3 ITP 3
10–11 Isot Tiikeripojat 5 ITP 5
13–14 Isot Tiikeripojat 6 ITP 6
16–17 Tiikeripoikien valioryhmä 8 TPV8


Uudet oppilaat

Esim. 5-vuotias tyttö joka EI OLE tanssinut aiemmin kuuluu tasolle SI (4–5-vuotiaat.), kun taas samanikäinen tyttö joka ON tanssinut aiemmin kuuluu tasolle S II (5–6-vuotiaat). 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien vasta-alkajien ryhmästä neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Voiko kesken vuoden aloittaa?

Ryhmät alkavat periaatteessa syksyllä, mutta peruutuspaikoille otetaan lukukauden aikana. Peruutuspaikoille otetaan jonotuslistalta, eli jos syksyllä ei pääse sisään, voi jäädä jonottamaan, vapautuuko paikkaa. Jonoon voi ilmoittautua myös kesken lukuvuoden.

Voiko muualta Ouluun muuttava, aiemmin balettia harrastanut päästä ryhmiin?

Voi, jos sopivalla tasolla sattuu olemaan tyhjiä paikkoja. On hyvä tietää, miten edellisen ryhmän taso on ollut suhteessa valtakunnallisen tanssin perusopetussuunnitelman tasoihin, niin osataan sijoittaa oikeaan ryhmään Sinikellossa.

Onko pojille ryhmiä?

On. Pojille on erikseen omat Tiikeripojat- ja Isot Tiikeripojat -ryhmät. Alaikäraja voi hiukan vaihdella vuosittain, yleensä se on kuitenkin sama kuin tytöillä, eli 4 vuotta.

Onko Sinikellossa aikuisbalettia?

Lukuvuonna 2021–2022 aikuisbaletti on lauantaisin klo 10.00–11.15 Valveella salissa 2.

Millainen puku baletissa pitää olla?

Sinikellossa on ryhmillä aina tietyn värinen ja mallinen puku, sukkahousut (terälliset, ei nilkkapituiset trikoot) ja pehmeät balettitossut. B II -tasolta lähtien on lisäksi harjoitushame ja kovakärkiset balettitossut. Katso ryhmien puvut.

Pitääkö oikea puku olla heti ensimmmäisellä kerralla?

Ei. Kun aloittaa baletin tai kun ryhmän puvun väri vaihtuu, ei haittaa, jos muutamalla eka kerralla ei vielä ole oikeaa pukua. Esim. vasta-alkajat voivat esimerkiksi jumppapuvussa tai T-paidassa ja shortseissa ensin kokeilla balettia, ennen kuin hankkivat oikeat varusteet.

Mistä balettipukuja saa?

Oulussa balettitarvikkeita myy Dancestore-liike, Albertinkatu 11.

Sinikellossa toimii myös käytettyjen balettivarusteiden kierrätys sekä verkkosivulla olevalla kauppapaikalla että Facebookissa olevassa balettitarvikekirppiksellä. Isompien tyttöjen harjoitushameet voi tehdä halutessaan itse.

Pitääkö tossuissa olla nauhat vai kuminauhat?

Tasoilla BI–BIV nauhat, muilla kuminauhat tossuissa.

Mistä tossuja saa?

Tossujakin on liikkeellä jonkin verran käytettynä, myös kovakärkisiä. Katso löytyisikö verkkosivulla olevalta kauppapaikalta ja Facebookissa olevalta balettitarvikekirppikseltä. Muuten tossuja saa Dancestore-liikkeestä.

Kuinka hiukset tulisi laittaa tunneille?

Hiukset on oltava aina kiinni balettitunnilla. Alkeisbalettiin ja siitä ylöspäin nuttura tai muu vastaava kampaus, joka jättää niskan näkyviin. Käyhän katselemassa mukavia hiustenlaittojuttuja Romeosta ja Juliasta.