Pomenia – Taikamaailman suuri seikkailu -baletti

Taika täytti huhtikuussa teatterin, kun Balettikoulu Sinikello loihti Pomenian taikamaailman näyttämölle. Pomenia – Taikamaailman suuri seikkailu -baletissa esiintyi yli 400 koulumme oppilasta.

Pimeydenvelho Käämä uhkaa estää taikapölyn keräämisen ja langettaa taikamaailmaan ikuisen talven. Pomenia on vaarassa, sillä mitä olisi taikamaailma ilman taikaa! Ennustus kertoo nyt tarvittavan ihmisen apua. Unimestari Unonen käy hakemassa ihmisten maailmasta apuun Teon. Pomeniassa Teo muuttuu peikonpoikaseksi, joka on pieni mutta rohkea ja sinnikäs seikkailija. Juuri tätä Pomenia tarvitsee! Yhdessä Sisu-lohikäärmeen ja muiden pomenialaisten kanssa Teo alkaa suunnitella, kuinka taikamaailma pelastetaan Käämän pimeiltä voimilta. Mutta minne katoavat kaikki keijukaiset? Ja mitä tapahtuu Teon siskolle? Vaakalaudalla on lopulta koko Pomenian kohtalo.

Koko perheen baletti perustui satutaiteilija Petronella Grahnin Pomenian Taikamaailma -trilogiaan. Taiteilijan maalaukset loihtivat baletille satumaiset puitteet ja imaisevat katsojan mukaan elämänsä seikkailuun.

Koreografia ja ohjaus: Päivi Koskela ja Balettikoulu Sinikellon opettajat

Musiikki: Mika Tourunen ja Rolf Gustavson

Lavastuskuvat: Petronella Grahn

error: Content is protected !!